Blueberry Heaven

Heii ja hyvää sunnuntai aamupäivää (Sunday's are for late mornings, right?) :)

Mä olen edelleen sitkeässä flunssassa. Olin alkuviikosta töistä muutaman päivän pois, mutta jo loppuviikon töissä, kun ajattelin tämän helpottavan. Eilen sitten yhtäkkiä tulikin taas hieman kuumeinen olo kesken päivän. Etenkin näin raskaana ollessa flunssat yms. ovat kuulemma hieman uuvuttavampia. Niin harvoin tulee oltua kipenänä, että näin muistaa aina, kuinka kiitollinen saa olla omasta terveydestä.

Mutta siis..viime aikoina mulla on jostain kumman syystä tehnyt niin paljon mieli suklaata (preggo cravings or flu cravings?) - erityisesti suklaakakkua tai muffineja. Noh, mieheni ei taas voi sietää suklaata (valkosuklaa sen sijaan on hänen makuunsa), joten en viitsi kotona yleensä mitään suklaisia leivonnaisia leipoa, kun täytyisi kutsua sitten molemmat perheet kahvittelemaan, ettei jää pelkästään itselle yksin syötäväksi :D

Eilen väsyneestä olostani huolimatta halusin välttämättä leipoa jotain, joten päätin kruunata lauantai-iltamme tuoreella, kesän ensimmäisellä mustikkapiirakalla. Ja voin ketoa, että se maistui niin taivaalliselle - paremmalta kuin osasin edes muistella!


Tässäpä olisi tämä taivaallinen mustikkapiirakan ohje (mielestäni parasta juuri murupinnan kera) ;)

Pohja:

-150 g margariinia
- 1,5 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl vanilliinisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
 - 200 - 400g jäisiä tai tuoreita mustikoita (itse käytin noin 250g jäisiä)

Murutaikina:

- 100 g margariinia 
-1 dl sokeria 
- 2 dl vehnäjauhoja

Ohjeet:

Sekoita sokeri ja pehmeä margariini keskenään. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle (omani oli noin 30 cm). Lisää mustikat tasaisesti piirakkataikinan päälle. 

Valmista murutaikina nyppimällä kaikki ainekset murumaiseksi ja ripottele mustikoiden päälle. 

Paista uunissa 200 celsius asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on saanut kauniin kullanruskean sävyn. Tarjoile lämpimänä vaniljajäätelön tai -kastikkeen kera.


Täyteläisen maistuva, nopea ja helppo piirakka! 

XX, Vera

Comments