Getting Ready For Labour - Part 1

Nyt on raskaushieronnassa käyty ja äitiysloman ensimmäinen kokonainen viikko kohtapuoliin takana! Tuntuu kyllä hullulta ajatukselta, että kolmen viikon päästä ollaan jo full-term eli 38 viikkoa. Huomenna siis alkaa raskausviikko 35 (insha'Allah) ja loppu alkaa  häämöttää :)

Raskaushieronnasta sen verran, että kävin Helsingissä Organic Spirit-nimisessä hoitolassa, joka on erikoistunut sekä äitien että vauvojen hyvinvointiin. Heiltä löytyy mm. vauvahierontaa, mammajoogaa, pilatesta, workshoppeja ja koliikkihoitoja.

Oma raskaushierontani kesti 60 min, jossa kävimme läpi selkää, niskaa sekä pakaroita/lantioseutua. Hieronnan jälkeen olo oli todella raukea ja öisin särkenyt selkäni tuntui hyvältä. Olisin voinut vaikka jäädä ottamaan siihen pienet päikkärit, haha. Tosin illalla sitten hierottuja paikkoja alkoi hieman särkemään ja tuntui, että päässä pyöri jopa maakuulteen. Nuihin selitykset kuitenkin löytyy siitä, että hieronnan aikana kehomme erittää mielihyvää (endorfiinia) ja kipua lievittäviä hormooneja (serotoniini), verenpaine laskee ja mieli rauhottuu. Lisäks mun jumissa ollutta niskaa hierottiin myös, joten se lihasjännity varmaan laukes sitten hieman myöhemmin. Ja hierottujen paikkojen arkuus puolestaan johtui mitä luultavammin siitä, että hierontahan on lihaksille rasitus. Hieronnasta syntyvä paine voi aiheuttaa lihaksiin pieniä mikrorepeämiä, joista arkuus johtuu. Samoja repeämiä syntyy myös liikunnasta. Nuo meni sitten kuitenkin yön aikana onneksi ohi ja helpotti hieman ennen nukkumaanmenoa. 


(Lisää kuvia löydät mun Instagramista - @Nuurlinn)

No, miksi käydä sitten raskaushieronnassa? Luin paljon muiden positiivisia kokemuksia kyseisestä hieronnasta sekä tietopakkauksen sen hyödyistä, jotka kuulosti jo hyvältä. Siinä vaiheessa sitten, kun luin sen myös mahdollisesti vähentävän synnytyskipuja niin ei tarvinut enää kahdesti miettiä josko mennä kokeilemaan. Toiveenani on siis synnyttää ilman lääkityksiä, muutamat lääkkeettömät kivunlievitykset apuna, joten kaikki mahdolliset ennakoivatkin kivunlievityskeinot ovat enemmän kuin tervetulleita!

Tässäpä vielä teillekin Organic Spirit-hoitolan sivuilta nämä heidän kokoamansa raskaushieronnan hyödyt:

  • Vähentää stressiä ja autaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten edessä.
  • Lisää verenkiertoa, jolloin sekä äidin että vauvan hapettuminen ja kuona-aineiden poisto tehostuu.
  • Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruuansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia.
  • Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta.
  • Helpottaa lilhaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. iskiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta.
  • Helpottaa liitoskipuja. Hieronnan ja kevyen mobilisoinnin lisäksi äidille ohjataan lepoasentoja ja liikeharjoituksia kotiin.
  • Valmistaa äitiä kohtaamaan vauva rakkaudella ja hellyydellä ja edistää äidinvaistojen kehittymistä.
  • Auttaa kehittämään kehon hallintaa ja valmistamaan kehoa aktiiviseen synnytykseen.
  • Valmistaa äitiä tulevaan synnytykseen. Auttaa vähentämään synnytyskipua.
  • Nopeuttaa raskaudesta ja aktiivisesta- ja keisarinleikkaussynnytyksestä palautumista.
Ihanaa perjantaipäivää! <3

xx, Vera

Comments